Átfogó grafikai és dekorációs
megoldások kompromisszumok nélkül

Ezeknek feleljen meg egy nyomdai anyag!

Mikor leadsz egy anyagyot hozzánk, mi azt átvizsgáljuk. Több szempontot is fegyelembe veszünk, hisz el kell döntenünk, hogy feldolgozható-e és ha kinyomjuk akkor te azt kapod-e, amit szeretnél.
minek feleljen meg egy nyomdai anyag

Egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan nyomdai anyaggal találkoztam amit “csak” be kell dobni a rip-be és már nyomtatjuk is. Ezzel semmi gond nincs. Alapvetően ez is egy szakma, de ettől most tekintsünk el! Ha már otthon, szórakozásból netán spórolásból készülnek dolgok, lagalább a technikai alapokra figyeljünk oda!

Méret. Az első és legfontosabb! Az első pillanatban állítsuk be a méretet, hisz ez megadja a kereteket a tervezésben! Ha a végén döbbenünk rá, hogy helytelen a méretbeállítás, szinte kezdhetjük előröl a tili-tolit.

Felbontás. Ha pixel alapú tervezővel dolgozunk akkor a munkaterület létrehozásakor figyeljünk oda nagyon a felbontás beállítására! Amennyiben ez kimarad és esetleg nagyon alacsony a szám, a végén nem lesz megoldás az, hogy átírjuk magasabbra. A végeredmény egy nyomtatott anyag esetében meg ultra pocsék lesz.

Színmód. Minden esetben állítsuk CMYK-ra. Szűkebb lesz a paletta egy RGB-hez képest. Viszont ebben az esetben is a végére kell koncentrálni, ami nem más lesz mint egy papírra vagy vinylre nyomtatott dolog. És az bizony az anyagi színkeverés családjába tartozik, míg az RGB a fénytaniba.

Vágójel és kifutó. Ezek is nagyon fontosak. Vágójel azért kell, mert ez alapján vágjuk meg az anyagodat a kívánt méretre. A kifutónak meg túl kell nyúlnia a vágójelen, így tökéletes lehet a vágás. Természetesen a kifutó nem tartalmazhat hasznos információt!

Sorolhatnám a végtelenségig mi mindenre kell figyelni, mert ugye ez egy szakma. Kattints át a digitális anyagleadás oldalunkra! Ott katonás sorrendben leírtuk a követelményeket.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Az ilyen sztorikból Dunát lehetne rekeszteni. Bár, itt nem az a cél, hogy mindent megosszak,

lehetetlen nem létezik

Így készült rovatunk ezen részében egy igazi varázslatot mutatunk be. Egy iszonyatosan alacson felbontású senki

Illik-e válaszolni egy árajánlatra

Maga a kérdés teljesen triviális, ha jobban belegondolunk. Válasz számomra egyértelmű. Tapasztalataim szerint sokak nem

nyomdai megrendelés boomstudio.hu

Manapság már nem adunk az ilyenre, de régebben beleszaladtunk egy-két hülyeségbe a saját hülyeségünk miatt.

boom stúdió, nyomdai anyag

Manapság egyre ritkábban de még most is bele-bele futunk olyan emberkébe aki azt gondolja, hogy

minek feleljen meg egy nyomdai anyag

Mikor leadsz egy anyagyot hozzánk, mi azt átvizsgáljuk. Több szempontot is fegyelembe veszünk, hisz el