Átfogó grafikai és dekorációs
megoldások kompromisszumok nélkül

Lehetetlen nem létezik! Avagy mégis van varázslat?

Így készült rovatunk ezen részében egy igazi varázslatot mutatunk be. Egy iszonyatosan alacson felbontású senki nem tudja mikor és hol készült logóból készítettünk egy nyomdailag tökéletes másolatot amit igazából már bárhol fel lehet használni.
lehetetlen nem létezik

A megbízást egy teljesen új ügyféltől kaptuk, aki több helyen is próbálkozott, de sajnos (vagy nem sajnos) nem tudták neki megoldani ezt a dolgot úgy, ahogy ő szerette volna. Úgy meg végképp nem, miként a szakma megköveteli. Mit is kaptunk tőle? Hát ezt.

A felbontáson látszik, hogy messze azon határérték alatt van amit esetleg egy képernyő megkövetel. Ha nyomtatásról beszélünk akkor meg sem lehet említeni ezt az alapanyagot. Az ügyfél kérése pedig ez volt, nyomtatás ráadásul nagy formátumban. Szép éles képek, feliratok, ábrák nyomtatásban. Hál istennek, meg volt benne az a belső igény. Tudta, ezt így ebben a formában nem szabad a célközönség elé tárni semmilyen formában, hisz közönség manapság szigorú és egyből ítél!

Kollegánk, Imi végigondolta és bele vetette magát. Egyetlen egy cél volt, mégpedig az egészet vektorosan kell megoldani. Alapvetően egy óriási kereséssel indult az egész. A lehető legtöbb dolgot fel kell lellni az internet bugyraiban. Szükségünk volt egy bikafejre, egy puzzle földgömbre, és egy háttér puzzle mintára. A legegyszerűbb rész az a felirat, Ungarische Welt. Gyakorlatilag meg kellett találni a betűtípust és kész.

A bikafejet gyakorlatilag újra kellett rajzolni manuálisan. Nem volt mese, elő az Illustratorral és gyerünk. Az eredeti és a vektoros állomány között érezhető a különbség. Nem kérdésm, hogy a bele fektetett idő szemlétomást megtérül.

ungarische welt

A puzzlee gömb egy kicsit nehezebb falat volt. Mint a képen is látható ez is sikerült. Mondhatnánk, hogy varázslat de ez nem az volt. Ez a gömb fellelhető képmegosztó helyeken, jó minőségben de nem vektorosan. Beszereztük és ez szuper alapnak szolgát, így már meg lehetett oldalni a tökéletes vektorizálást.

A puzzle hátteret 100% ban újra kellett rajzolni, domborítani és árnyékolni. Ez volt a legidőigényesebb feladat. Természetesen csak is Illustrator jöhet szóba! Amint ez a része is készen lett, már csak össze kellett rakni a dolgokat. A végeredmény hibátlan lett, hála Imi szaktudásának, kitartásának és nem utolsó sorban a véksőkig a tökéletességre törekedő hajlamának.

Így leírva, ebben a pár sorban nem tűnik nagy varázslatnak. De hidd el, amúgy az! Mit szólt az ügyfél? Szerinted? Ebből is látszik a lehetetlen nem létezik!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Az ilyen sztorikból Dunát lehetne rekeszteni. Bár, itt nem az a cél, hogy mindent megosszak,

lehetetlen nem létezik

Így készült rovatunk ezen részében egy igazi varázslatot mutatunk be. Egy iszonyatosan alacson felbontású senki

Illik-e válaszolni egy árajánlatra

Maga a kérdés teljesen triviális, ha jobban belegondolunk. Válasz számomra egyértelmű. Tapasztalataim szerint sokak nem

nyomdai megrendelés boomstudio.hu

Manapság már nem adunk az ilyenre, de régebben beleszaladtunk egy-két hülyeségbe a saját hülyeségünk miatt.

boom stúdió, nyomdai anyag

Manapság egyre ritkábban de még most is bele-bele futunk olyan emberkébe aki azt gondolja, hogy

minek feleljen meg egy nyomdai anyag

Mikor leadsz egy anyagyot hozzánk, mi azt átvizsgáljuk. Több szempontot is fegyelembe veszünk, hisz el